Συνθετη Αναζητηση Νομοθεσιας - Νομολογιας

Επιλογές Αναζήτησης

Νομοθεσία

Η Εταιρία μας

 

ΤΕΤΡΑΒΙΒΛΟΣ – ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ

από το 1974

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΝΤΥΠΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗΣ (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ) ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

στη ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ – στην  ( κατ΄ άρθρον ) ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ και στην  ΕΡΜΗΝΕΙΑ

 

Αγαπητοί επισκέπτες,

Ο Δημήτρης Ν. Παπαδόπουλος και οι γιοί του Νίκος και Φοίβος, Σας καλωσορίζουν στην επίσημη ιστοσελίδα της νομικής εταιρίας τους με τίτλο  «ΤΕΤΡΑΒΙΒΛΟΣ – ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ».

O διαδικτυακός τόπος που επισκεφθήκατε αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας παροχής, στο μαχόμενο Δικηγόρο , στον Δικαστή και κατ΄ επέκταση σε ολόκληρο το «νομικό κόσμο», ψηφιακής (ηλεκτρονικής) πληροφόρησης και ταυτόχρονα εξειδικευμένων και ολοκληρωμένων λύσεων στα μεγάλα προβλήματα της αναζήτησης και εξεύρεσης Νομοθεσίας, νομολογίας και ερμηνείας.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ μας, με επωνυμία, στο ξεκίνημά της, τη λέξη ΤΕΤΡΑΒΙΒΛΟ και στη συνέχεια με λογότυπο τη φράση «ΤΕΤΡΑΒΙΒΛΟΣ – ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ», ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1974.

Εμπνευστής, δημιουργός και «ψυχή» της εταιρίας αυτής υπήρξε ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣτην οποίαν θεωρούσε και θεωρεί «έργο ζωής», και την οποίαν υπηρέτησε και εξακολουθεί να υπηρετεί, μαζί με τους προαναφερόμενους υιούς του , οι οποίοι σήμερα, καταξιωμένοι δικηγόροι, την συνεχίζουν ακούραστα , με υπευθυνότητα, με όραμα, αίσθημα αγάπης , με σεμνότητα  και  αφοσίωση .

Αναλυτικότερα, το πρώτο εκδοτικό έργο, αυτής της μακρόχρονης συγγραφικής-εκδοτικής πορείας, ήταν η ΤΕΤΡΑΒΙΒΛΟΣ Νο 1, ακολούθησε η ΔΙΑΡΚΉΣ (κατ΄άρθρον) ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, συνέχισε η ΔΙΑΡΚΗΣ (κατ΄ άρθρον) ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ  ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ, στη συνέχεια  κυκλοφόρησε  η ΤΕΤΡΑΒΙΒΛΟΣ Νο 2  και τώρα (τέλος) ήλθε η  ολοκλήρωση με την δημιουργία του παρόντος SITE, δηλαδή της  ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ) ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ στη ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ – στην  ( κατ΄ άρθρον ) ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ και στην  ΕΡΜΗΝΕΙΑ.

 

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ  ΚΑΘΕ  ΕΡΓΟΥ

 

Α.   ΤΕΤΡΑΒΙΒΛΟΣ –I (Νο 1) 

 Ταξιδεύοντας δεκάδες χρόνια πίσω συναντάμε το ξεκίνημα (την αφετηρία) μιας « συγγραφικής – εκδοτικής» προσπάθειας στο χώρο των νομικών εκδόσεων, που έμελλε με την αδιάκοπη μέχρι σήμερα κυκλοφορία της (ΡΕΚΟΡ ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΟ) να εξελιχθεί σε πολύτιμο « εργαλείο » για τον «μαχόμενο » Δικηγόρο, Δικαστή και κατ΄ επέκταση για  ολόκληρο το νομικό κόσμο.

Στις αρχές (Απρίλης) του 1974, ο τότε νεαρός Δικηγόρος Δημήτρης Ν. Παπαδόπουλος, είχε έντονη την πεποίθηση ότι αν μπορούσαν να συγκεντρωθούν σε ένα βιβλίο όχι ένας, όπως γινόταν μέχρι τότε, αλλά περισσότεροι συναφείς ή σχετικοί ΚΩΔΙΚΕΣ, βιβλιοδετημένοι μάλιστα, όχι με την κλασσική μέθοδο του ΔΕΜΕΝΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, αλλά με την πρωτοποριακή μέθοδο του CLASSEUR , τότε το βιβλίο αυτό  θα πλεονεκτούσε, από κάθε πλευρά, έναντι των ΔΕΜΕΝΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ δίνοντας λύση στα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούσαν οι συνεχείς τροποποιήσεις..

Έτσι την ίδια χρονιά (1974) τόλμησε και κυκλοφόρησε το βιβλίο του, με την ονομασία ΤΕΤΡΑΒΙΒΛΟΣ, αφού περιείχε τα κείμενα 4 ΚΩΔΙΚΩΝ (δηλαδή του Α.Κ., του ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, του ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ και του ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ), το οποίο έμελλε σε σύντομο χρονικό διάστημα να φέρει την μεγάλη ανατροπή στο χώρο των νομικών εκδόσεων, αφού, με την πρωτοποριακή του βιβλιοδεσία, με την συνεχή ενημέρωση και με το ελάχιστο τίμημα, κάλυπτε, άμεσα και απόλυτα την ανάγκη της ενημέρωσης αυτών των κωδίκων  από τις συνεχείς τροποποιήσεις.

*

Β.   ΤΕΤΡΑΒΙΒΛΟΣ ΙI (Νο 2)   

Επακόλουθο αυτής της εκπληκτικής πορείας της ΤΕΤΡΑΒΙΒΛΟΥ Νο 1 [και  με το πρόβλημα των συνεχών τροποποιήσεων να έχει έντονα μεταφερθεί και  στο χώρο του Διοικητικού και Εμπορικού Δικαίου] ήταν να «γεννηθεί» το 2005,  η ΤΕΤΡΑΒΙΒΛΟΣ Νο 2 , με περιεχόμενο όλη την ύλη των κυριότερων νομοθετικών κειμένων του Διοικητικού και του Εμπορικού Δικαίου, η οποία αποτελούσε αποκλειστικό δημιούργημα των δικηγόρων (αδελφών)  Νίκου Παπαδόπουλου και  Φοίβου Παπαδόπουλου, οι οποίοι « ως νέα γεννιά» , είχαν προ πολλού υπεισέλθει όχι μόνο στους «χώρους της μαχομένης δικηγορίας» αλλά και στους «χώρους  της ΤΕΤΡΑΒΙΒΛΟΥ» .

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, και οι δύο ΤΕΤΡΑΒΙΒΛΟΙ (Νο 1 και Νο 2), με τα ίδια  χαρακτηριστικά και προτερήματα,[με διαφορετικό μόνο περιεχόμενο], σε συνδυασμό με την ποιότητά τους και την μακρόχρονη συνέπειά τους, κατόρθωσαν σύντομα να αναγνωριστούν ως  πρακτικά νομικά βιβλία (εργαλεία), να αποκτήσουν φήμη και καταξιωμένο όνομα, και να καθιερωθούν στη συνείδηση του νομικού κόσμου, από την ημέρα της κυκλοφορίας τους και μέχρι σήμερα, ως τα ευρύτερα χρησιμοποιούμενα νομικά βιβλίο, με τις περισσότερες  επανεκδόσεις  και τις υψηλότερες προδιαγραφές από όλα τα αντίστοιχα βιβλία με ίδιο περιεχόμενο .

Τέλος,σήμερα, και οι δύο ΤΕΤΡΑΒΙΒΛΟΙ (Νο 1 και Νο 2),παραμένουν τα μόνα βιβλία στη νομική αγορά που με την πρωτοποριακή μορφή και περιεχόμενό τους καλύπτουν πλήρως όλες τις καθημερινές ανάγκες του δικηγόρου στην άσκηση της «μαχομένης» δικηγορίας του και του Δικαστή στην άσκηση του επαγγέλματός του.

 

Γ.-   ΔΙΑΡΚΗΣ (κατ΄ άρθρον) ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ  Κ.Πολ.Δικ. και Α.Κ.

Από την ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή ο Αστικός Κώδικας (1946) και ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας (1970) χιλιάδες αποφάσεις Δικαστηρίων ερμήνευσαν τα  άρθρα τους και δημοσιεύτηκαν στη συνέχεια  σε εκατοντάδες τόμους νομικών περιοδικών

Αυτή όμως η πολυδαίδαλη και διάσπαρτη καταχώρηση της ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΣ την έκανε απρόσιτη δυσχεραίνοντας  σε μεγάλο βαθμό και πολλές φορές εμποδίζοντας την άμεση και πλήρη ενημέρωση του ενδιαφερομένου Δικηγόρου , Δικαστή κλπ.

Αυτό ήταν, κατά γενική παραδοχή , το μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε πραγματικά ολόκληρο τον νομικό κόσμο.

Το 1975, ο ανωτέρω ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, επιθυμώντας ,ως συγγραφέας , να προσπαθήσει να  βοηθήσει και αυτός στην  επίλυση του προβλήματος αυτού , ερεύνησε  όλους τους τόμους των νομικών περιοδικων που είχαν εκδοθεί από το 1952 (ΝοΒ κλπ), συγκέντρωσε όλες τις Μελέτες –Γνωμοδοτήσεις – και αποφάσεις που ερμήνευαν κάποιο άρθρο του Κ.Πολ.Δ. ή του Α.Κ. και κάθε μία την τοποθετούσε κάτω από το άρθρο που ερμήνευε.

Για την αποδελτοποίηση ,την μελέτη και την αντίστοιχη κατάταξη και κατηγοριοποίηση (θεματοποίηση) όλου αυτού του όγκου των τόμων κατ΄ άρθρο, απαιτήθηκε η πολύωρη και καθημερινή προσπάθεια μιας δεκαετίας (1975-1984),αποτέλεσμα  της οποίας ήταν το « γεννηθεί» η ΔΙΑΡΚΗΣ  ( κατ΄ άρθρον)  ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΠολ,Δ. και στη συνέχεια η ΔΙΑΡΚΗΣ  ( κατ΄ άρθρον)  ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ –Α.Κ., η ολοκλήρωση των οποίων τις βρήκε να αριθμούν η κάθε μία 15 ΤΟΜΟΥΣ των 1000 περίπου σελίδων ο καθένας και συνολικά 2Χ15=30 ΤΟΜΟΙ Χ 1000 = 30000 σελίδες, με 2 αποφάσεις (τολιγότερο ) η κάθε σελίδα=60.000 αποφάσεις )

Αποτέλεσμα: Οποιοσδήποτε ερευνητής και μελετητής αυτών των έργων (Δικηγόρος,Δικαστής κλπ) είχε την δυνατότητα να ανατρέξει σε  οποιοδήποτε άρθρο αυτών των κωδίκων, να επικοινωνήσει με το πλούσιο νομολογιακό υλικό του άρθρου αυτού, να εμβαθύνει στην ερμηνεία του και να αποκομίσει τα στοιχεία που είχε ανάγκη, εύκολα και αποτελεσματικά χωρίς ιδιαίτερο κόπο  και χρόνο.

Τα δύο αυτά έργα , μέσα στο χρόνο που κυκλοφόρησαν , κατόρθωσαν, τόσο με το περιεχόμενό τους ,αλλά και  την πλήρη εποπτεία, θεώρηση και διαρκή ενμέρωση που είχαν, όσο και με τον τρόπο παρουσίασής  τους ,( ΣΥΣΤΗΜΑ  ΚΛΑΣΕΡ), να δώσουν σχεδόν τη λύση στο παραπάνω πρόβλημα και να καθιερωθούν στο νομικό κόσμο, αφού παρείχαν και εξακολουθούν να παρέχουν,την δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας με την νομολογία κάθε άρθρου και μάλιστα από την ημερομηνία δημοσίευσής του (άρθου)

 

Δ.-   ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ

Σήμερα , με την αλματώδη εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας και την καθιέρωσή της και στον νομικό χώρο , η εταιρία μας δεν ήταν δυνατόν να αρνηθεί την πρόκληση αυτή.

Έχοντες πίσω μας μία μακρά και γόνιμη πορεία σαράντα πέντε  ετών  στον χώρο των νομικών εκδό- σεων, τον Νοέμβριο του 2013 εγκαινιάσαμε την παρουσία μας και στο διαδίκτυο  χώρο, δημιουργώντας  την νέα Βάση Νομικών Πληροφοριών με την ονομασία  ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ.

Γενική παρουσίαση - Περιεχόμενο  

Η ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ είναι φιλόδοξο και δύσκολο εγχείρημα το οποίο από καιρό μας απασχολούσε τόσο ως ιδέα όσο και ως περιεχόμενο, αλλά και ως στήσιμο και τελική υλοποίηση.

Στόχος μας δεν ήταν να "ανεβάσουμε" μία ακόμη (ανάμεσα σε πολλές) ιστοσελίδα παράθεσης νομικών πληροφοριών, αλλά να δημιουργήσουμε έναν ψηφιακό χώρο - εργαλείο για κάθε ενδιαφερόμενο και απασχολούμενο με την νομική επιστήμη. (συναδέλφους δικηγόρους, δικαστές, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές, φοιτητές)

Όπως προδίδει και το όνομά της, η σελίδα μας πέραν της απλής ενημέρωσης επί των νομοθεσιακών αλλαγών, φιλοδοξεί να προσφέρει μία πιο ουσιαστική μετάδοση της πληροφορίας. Επομένως δώσαμε απόλυτη προσοχή όχι μόνο στην ποιότητα του περιεχομένου της ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ αλλά και στον τρόπο παράθεσης αυτής.

Παράλληλα, αναγνωρίζοντες την πρωταρχική σημασία της αρχής της απλότητας προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μία μηχανή αναζήτησης που να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλική προς τον χρήστη, ο οποίος όχι με περίπλοκους συνδιασμούς αλλά με απλά βήματα :

Α) μπορεί να βρει την  ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ που τον ενδιαφέρει, μέσα από σύνολο 1000 και πλέον νόμων, που ολόκληρα τα κείμενά τους  έχουν καταχωρηθεί, και τους οποίους μπορεί να αναζητήσει είτε με τον αριθμό τους είτε με τον τίτλο τους..  

Β) μπορεί να βρεί την ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ, που αναζητεί, επισκεπτόμενος ,σε ελάχιστο χρόνο , όλες εκείνες τις αποφάσεις που τον ενδιαφέρουν ,οι οποίες , βέβαια,  συνοδεύονται πάντοτε από μικρές, ευσύνοπτες και πλήρως κατανοητές και αντιπροσωπευτικές περιλήψεις, με αποτέλεσμα  να υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση από την έρευνά του  και αναζήτησή του..

  και Γ)  μπορεί να βρει την ΕΡΜΗΝΕΙΑ του άρθρου . που τον ενδιαφέρει, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέσα από την πλούσια νομολογία των δικαστηρίων μας (σημ. ερμηνεία υπάρχει κάτω από τα κυριότερα άρθρα των «θεσμικών» κωδίκων Α.Κ., Κ.Πολ.Δ. Π.Κ. και Κ.Π.Δ), με άμεσο στόχο την επέκταση και στους υπόλοιπους βασικούς Κώδικες - νόμους).

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ μαζί με ένα επιτελείο ακάματων συνεργατών-Δικηγόρων, γίνεται συγκέντρωση των ΝΟΜΩΝ, που ψηφίζονται από τη Βουλή και των  ΑΠΟΦΑΣΕΙΩΝ των Δικαστηρίων , ακολουθεί  η επεξεργασία τους  η μελέτη τους, η αποδελτοποίησή τους, η ταξινόμιση κατ΄ άρθρον και στο τέλος η καταχώρησή τους στο ήδη υπάρχον υλικό της ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑΣ, η οποία κατ΄ αυτό τον τρόπο εμπλουτίζεται καθημερινά σε μεγάλη έκταση.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

*ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ   είναι το  να έχεις όραμα και  να το κάνεις  πράξη.

*ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ  είναι η νέα Βάση Νομικών Πληροφοριών, με δυνατότητα να αξιοποιεί τη  μακρόχρονη ιστορία , την πείρα και τις επιστημονικές γνώσεις των δημιουργών της και ταυτόχρονα, να προσαρμόζεται , να  αντιμετωπίζει  τις δυσκολίες  και να  προχωρά  μπροστά.

*ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ  είναι ο νέος Ψηφιακός Χώρος  ,που έχει την δύναμη , με «απλά» βήματα» να  Προσφέρει στον επισκέπτη  της  αμέσως το «παρελθόν, το παρόν και το αύριο», της Νομοθεσίας– της Νομολογίας – της Ερμηνείας.

*ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ    είναι η νέα Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Νόμων και Νομολογίας, η οποία  συναλλασσόμενη πάντοτε με τους  κανόνες της ηθικής  και  της  δεοντολογίας, πέτυχε να καθιερωθεί γιατί αποπνέει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη και γιατί ταυτόχρονα , ανταποκρινόμενη στις μεταλλασσόμενες και ραγδαίως αυξανόμενες απαιτήσεις των χρηστών και επισκεπτών, επιτυγχάνει να εμπλουτίζεται καθημερινά και συνεπώς να εξελίσσεται και να βελτιώνεται διαρκώς, προσφέροντας υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας.

*ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ, τέλος, είναι η νέα Ψηφιακή Τράπεζα Νόμων και Νομολογίας ,η οποία ως αρχή έχει να δίνει προτεραιότητα σ΄ αυτόν που την επισκέπτεται  και ταυτόχρονα να  τον                       υποστηρίζει συνεχώς   και έμπρακτα.

 

Στην «ΤΕΤΡΑΒΙΒΛΟ-ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ» , είμαστε όλοι αισιόδοξοι και με εφόδια τη γνώση την ομαδικότητα και τον επαγγελματισμό , χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους χρήστες και επισκέπτες μας .

Σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε τον ιστοχώρο μας

Με εκτίμηση

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ