Νομοθεσία

Οδηγός χρήσης

Ο παρών συνοπτικός οδηγός "χρήσης" παρουσιάζει τα βασικότερα σημεία της ιστοσελίδας μας και πιστεύουμε ότι θα σας φανεί εύληπτος και χρηστικός.

⇒ Για αναλυτικές οδηγίες μπορείτε να κατεβάσετε τον ΠΛΗΡΗ ΟΔΗΓΟ ΧΡΗΣΗΣ σε μορφή pdf.

⇒ Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε χρήσιμα βίντεο με οδηγίες χρήσης.

Σε κάθε περίπτωση και για οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 217 7084300 (αστική χρέωση) και στο info@tetravivlos.com


Κύρια μενού της ιστοσελίδας μας

Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας στην οριζόντια γραμμή κάτω από το λογότυπο της Τετραβίβλου υπάρχουν οι εξής επιλογές:

- ΑΡΧΙΚΗ: Κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε ανά πάσα στιγμή να επιστρέψετε στην αρχική σελίδα

- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ: Πληροφορηθείτε πρώτοι κάθε νέα τροποποίηση των νόμων των Τετραβίβλων Ι και ΙΙ καθώς και τις σημαντικότερες ειδήσεις αφορώσες συναδέλφους δικηγόρους αλλά και τον ευρύτερο νομικό χώρο. 

- ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ: Εδώ μπορείτε να δείτε το προφίλ της εταιρίας μας, να γνωρίσετε τα άτομα πίσω απ' αυτή και να πληροφορηθείτε για το ιστορικό της μακρόχρονης εκδοτικής μας δραστηριότητας (το οποίο τρέχει ήδη πίσω στο 1974!!) 

- ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ: μεγάλη συλλογή υποδειγμάτων με επίκεντρο του τέσσερις κωδικές (Α.Κ., Κ.Πολ.Δ, Π.Κ. Κ.Π.Δ.), και όχι μόνο.

- ΕΝΤΥΠΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ: Παρέχει πρόσβαση στο σπουδαίο και πρωτοποριακό έργο του Δημ.Ν.Παπαδόπουλου, την ΔΙΑΡΚΗ κατ' ΑΡΘΡΟΝ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ, στην οποία έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός νομολογίας, ταξινομημένης κατ' άρθρο για τον Αστικό Κώδικα και τον Κώδικα Πολιτιής Δικονομίας. Οι αποφάσεις ανατρέχουν πίσω στην δεκαετία του '50 και φτάνουν μέχρι και το 2013.

- ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: Αγοράστε τώρα μία Τετράβιβλο ή μία συνδρομή στην Νομοπαίδεια on line. Με αυτό το φιλικό στην χρήση ηλεκτρονικό κατάστημα μπορείτε ανά πάσα στιγμή να κάνετε την παραγγελία σας για κάποια από τις εκδόσεις μας ή για συνδρομή στη Νομοπαίδεια.


Διαδικασία εγγραφής

Στο επάνω δεξιά μέρος της ιστοσελίδας πατήστε στην επιλογή "ΕΙΣΟΔΟΣ". Εκεί σας δίνεται η δυνατότητα να συνδεθείτε στην ιστοσελίδα, να εγγραφείτε - δημιουργήσετε λογαριασμό ή να ανακτήσετε τους κωδικούς σας.

 

Η πρόσβαση στην Βάση απαιτεί:

- εγγραφή του χρήστη στην ιστοσελίδα μας (δημιουργία λογαριασμού) και κατόπιν

- επιλογή κάποιου από τα διαθέσιμα προγράμματα συνδρομών. Τα βήματα είναι εύκολα και απλά καθώς ακολουθείτε απλώς τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

 

Εγγραφή στην ιστοσελίδα - δημιουργία λογαριασμού:

Πραγματοποιείται (δωρεάν) μέσω της επιλογής "ΕΙΣΟΔΟΣ" στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης.

Μετά την καταχώρηση των στοιχείων σας, στο κάτω μέρος της σελίδας θα πρέπει να κάνετε αποδοχή στους όρους χρήσης.

 

Συνδρομή στην ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην Νομοπαίδεια θα πρέπει:

- να έχετε ενεργοποιημένο λογαριασμό στην ιστοσελίδα μας. Η ενεργοποίηση (απαιτείται μία μόνο φορά και είναι δωρεάν) μπορεί να πραγματοποιηθεί και από εδώ.

- να επιλέξετε κάποιο από τα διαθέσιμα πακέτα συνδρομών, από το Ηλεκτρονικό κατάστημα.

- για δωρεάν δοκιμαστική συνδρομή πατήστε εδώ.


Αναζήτηση νομοθεσίας

 

Η αναζήτηση της νομοθεσίας μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

- Σαν ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με “ξεφύλλισμα”.

Στην αριστερή στήλη της ιστοσελίδας έχουν ταξινομηθεί οι βασικότεροι κλάδοι του ελληνικού δικαίου, απ' όπου μπορεί κανείς να εισέλθει και να ανοίξει όποιο “βιβλίο” - κώδικα – νόμο τον ενδιαφέρει. Αυτός ο τρόπος αναζήτησης προσφέρεται για καλύτερη γνωριμία με το περιεχόμενο της βάσης δεδομένων καθώς παρουσιάζει με ιδιαίτερα πρακτικό τρόπο το σύνολο της ηλεκτρονικής μας βάσης δεδομένων. Σημειώνουμε ότι η ταξινόμηση των κλάδων δικαίου δεν έγινε με αυστηρά δογματικό τρόπο αλλά προτιμήθηκε για λόγους ευχρησίας ο διαχωρισμός που έχει συνήθως στο μυαλό του ο μαχόμενος δικηγόρος.

 

- Μηχανή αναζήτησης.

Στο κέντρο της αρχικής σελίδας υπάρχει η "Μηχανή αναζήτησης" (ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ - ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΣ).

Με την χρήση της μηχανής (πατώντας το βέλος στο γκρι πλαίσιο) ο ενδιαφερόμενος έχει την δυνατότητα να βρει σε ελάχιστο χρόνο τον νόμο ή την νομολογία που τον ενδιαφέρει.

Πατώνας στο γκρι πλαίσιο, αναπτύσσονται τα πεδία έρευνας της μηχανής.
Στο κεντρικό πεδίο "Επιλέξτε κατηγορία" επιλέγετε μεταξύ Νομοθεσίας και Νομολογίας. Σημειωτέον ότι στην σελίδα μας ο πιο εύχρηστος τρόπος αναζήτησης νομολογίας είναι κατ' άρθρο.
Δίπλα δηλαδή στο κείμενο του κάθε άρθρου παρατίθεται τυχόν υπάρχουσα νομολογία με την μορφή μικρής και ευσύνοπτης περίληψης, η οποία λειτουργεί ως σύνδεσμος που μας μεταφέρει στο καθ' αυτό κείμενο της απόφασης. 

Η αναζήτηση γίνεται με τα εξής πεδία:

- Αναζήτηση (λέξη - κλειδί). Πληκτρολογήστε μία λέξη η έναν αριθμό ή και συνδυασμό λέξεων.

- Νόμος. Πληκτρολογήστε είτε τον αριθμό του νόμου, είτε το όνομα αυτού, π.χ. Αστικός Κώδικας.

Το πεδίο αυτό λειτουργεί με "ανοιχτό" τρόπο και επομένως δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στην συμπλήρωσή του, δεδομένου ότι δέχεται είτε κεφαλαία είτε μικρά, είτε τονισμένα είτε άτονα. (π.χ. οι λέξεις ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ, Αστικός Κώδικας, αστικος κωδικασ, ΑΣΤικοσ κώδικας είναι όλες αποδεκτές.

Επιπλέον ο ερευνητής έχει την δυνατότητα στους κύριους κώδικες της ελληνικής νομοθεσίας να χρησιμοποιήσει τις ακόλουθες συντομογραφίες (είτε με κεφαλαία είτε με μικρά):
- Α.Κ για τον Αστικό Κώδικα,
- Κ.Πολ.Δ για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας,
- Π.Κ για τον Ποινικό Κώδικα,
- Κ.Π.Δ για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας,
- Κ.Δ.Δ για τον Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας,
- Κ.Φ.Ε για τον Κώδικα Φόρου Εισοδήματος (τον παλαιό και τον νέο),
- Κ.Φ.Δ για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και
- Κ.Ο.Κ για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
- Κ.Ε.Δ.Ε για τον Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων
- Εισ.Ν.Α.Κ για τον Εισαγωγικό Νόμο του Α.Κ.
- Εισ.Ν.Κ.Πολ.Δ για τον Εισαγωγικό Νόμο του Κ.Πολ.Δ

- Άρθρο. Πληκτρολογήστε τον αριθμό του άρθρου που σας ενδιαφέρει ή αφήστε κενό αυτό το πεδίο για εμφάνιση όλων των άρθρων του ζητούμενου νόμου.

- Έτος. Συμπληρώστε αν γνωρίζετε το έτος του νομοθετήματος για συγκεκριμενοποίηση της αναζήτησης

- ΦΕΚ. Συμπληρώστε τον αριθμό - χρονολογία ΦΕΚ αν τα γνωρίζετε. (Ο αριθμός πρέπει να καταχωρείται με την μορφή π.χ. 234Α ή 3456Β)


Αναζήτηση νομολογίας

Η αναζήτηση Νομολογίας γίνεται είτε όπως προαναφέρθηκε κάτω από το κείμενο κάθε άρθρου ή μέσω της μηχανής αναζήτησης με τα ακόλουθα πεδία:

- Δικαστήριο. Συμπληρώνετε αν γνωρίζετε το είδος του δικαστηρίου

- Περιοχή. Συμπληρώνετε αν γνωρίζετε την περιοχή

- Αριθμός απόφασης

- Έτος απόφασης

- Αναζήτηση βάση νόμου - άρθρου κ.τ.λ.


Για μεγαλύτερη εξειδίκευση της έρευνας πολύ χρήσιμη είναι η συμπλήρωση του πεδίου “Εξειδίκευση επί των αποτελεσμάτων”, το οποίο εμφανίζεται μετά την πρώτη αναζήτηση και δίνει την δυνατότητα έρευνας επί των ήδη εξαχθέντων αποτελεσμάτων (τόσο σε αναζήτηση νομοθεσίας όσο και νομολογίας).


Ελπίζουμε η περιήγηση στην ιστοσελίδα μας να σας φανεί εύκολη και φιλική.

Σε κάθε περίπτωση και για οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 217 7084300 (αστική χρέωση) και στο info@tetravivlos.com